Thomas wil zich ontwikkelen bij PSV: 'Tuurlijk, kon ook voor het grote geld gaan'

Thomas wil zich ontwikkelen bij PSV: 'Tuurlijk, kon ook voor het grote geld gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 09:06vr 16-10-2020 om 09:06

Voor Ryan Thomas begon zijn avontuur in Nederland bij PEC Zwolle. Aankomend weekend staat hij met PSV tegenover zijn oude club. Mocht Thomas de winnende treffer maken, dan juicht hij wel gewoon.

Thomas bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in Zwolle. Het was een belangrijke stap in zijn ontwikkeling als voetballer. "Ik was 18 en totaal onervaren toen ik er kwam", begint Thomas in gesprek met De Stentor. "Dan wil je goed opgevangen worden. En dat deed PEC. Daarom ben ik ook blij dat de club het dit seizoen, met onder anderen Saymak en de teruggekeerde Jesper Drost, weer goed doet. De laatste twee jaar was natuurlijk niet leuk om te zien. Dat deed me ook echt pijn."

Na een succesvolle periode bij PEC koos Thomas voor het avontuur bij PSV, maar hij had ook andere mogelijkheden. "Natuurlijk, ik kon voor het grote geld gaan. Maar dat kan altijd nog. Ik wilde mezelf liever als speler nog meer ontwikkelen. En bij PSV kon dat. Ook omdat Mark van Bommel, toen nog trainer, erg gecharmeerd van me was."

Thomas hoopt komend weekend de winnende treffer te maken tegen PEC, maar draagt zijn oude club nog steeds een warm hart toe. "Daarom zal ik zondag ook niet uitbundig juichen, mocht ik de winnende treffer scoren. Ik ga wel juichen, maar dan ingetogen. En dat mag ook, vind ik. Zeker na alles wat ik heb meegemaakt. Ik denk dan ook niet dat de fans van PEC, die mij altijd hebben gesteund, mij dat kwalijk zullen nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws