Onzekerheid bij vrouwenvoetbal: 'Tests kosten veel geld, zo'n 1.000 euro per week'

Onzekerheid bij vrouwenvoetbal: 'Tests kosten veel geld, zo'n 1.000 euro per week'

16-10-2020 09:29
19

Bij VV Alkmaar overheerst de twijfel na het besluit van minister Tamara van Ark. De Eredivisie Vrouwen kan doorgaan, maar aangezien VV Alkmaar als enige ploeg niet verbonden is aan een profclub, wordt er getwijfeld over de financiële haalbaarheid.

"Volgens de huidige regels mag de selectie nu niet eens trainen", begint algemeen manager Patrick Tenthof van de vrouwenploeg uit Alkmaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben het eens met de stelling dat ook wij professionals zijn. Maar als professional zou je niet zo naar een duel toe moeten leven."

De KNVB heeft daarom besloten om de speelronde van dit weekend twee weken te verschuiven. "Fijn, maar veel meer weet ik nu nog steeds niet", blijft Tenthof realistisch. Hij ging met de speelsters in aangepaste vorm, in groepjes van vier, het veld op. "Zo moeten we nu maar even fit zien te blijven."

Voor Tenthof en VV Alkmaar wacht een periode van onzekerheid. Worden bijvoorbeeld dezelfde regels ingevoerd als bij de mannen? "Waar gaan ze mee komen? Alle maatregelen die bij de mannen worden gevraagd? Dat is voor ons en voor meerdere clubs gewoon niet haalbaar. Coronatests kosten heel veel geld, zo'n 1.000 euro per week. Zou dat voor een paar weken zijn, dan kunnen we dat misschien nog dragen. Maar dit is niet binnen vier weken opgelost..."