AS: concurrentie voor Real, Barça-presidentskandidaat Font gaat voor grote naam

AS: concurrentie voor Real, Barça-presidentskandidaat Font gaat voor grote naam

16-10-2020 10:08 Laatste update: 11:40
55

De strijd om de handtekening van Paris Saint-Germain-aanvaller Kylian Mbappé wordt steeds heviger. Real Madrid ligt nog steeds op poleposition, maar heeft er met FC Barcelona een geduchte concurrent bij.

Dat meldt AS Diario. De interesse van De Koninklijke in Mbappé is al langer bekend, maar de interesse van Barcelona is nieuw. Presidentskandidaat Víctor Font wil de Franse aanvaller gebruiken in de strijd om de positie als voorzitter bij Barça. Hij zou al contact opgenomen hebben met de entourage van Mbappé.

Font hoopt het vertrouwen van de Barcelona-fans te winnen met een mogelijke transfer van Mbappé naar Camp Nou. Ook Joan Laporta, Jordi Farré en Lluis Fernandez hopen in maart 2021 de positie van Josep Maria Bartomeu over te nemen. Eerder liet Font al optekenen dat Ronald Koeman geen trainer zou blijven, mocht hij de nieuwe Barça-president worden. Die uitspraken heeft hij inmiddels teruggenomen. Font wil graag Xavi terughalen.

Het contract van de PSG-aanvaller loopt nog door tot medio 2022, waardoor de geruchten de komende tijd naar alle waarschijnlijkheid toe zullen nemen. Hij weigerde onlangs een contractaanbieding van PSG, dat zijn contract met vijf seizoenen wilde verlengen. Een transfer lijkt volgend jaar zomer dus voor de hand te liggen, wil de Franse club nog wat verdienen aan Mbappé.