Cultspits strijkt neer in Deventer: 'Het geld motiveert mij niet meer zoveel'

Cultspits strijkt neer in Deventer: 'Het geld motiveert mij niet meer zoveel'

16-10-2020 10:14
9

Jacob Mulenga is bij Go Ahead Eagles naar alle waarschijnlijkheid aan zijn laatste avontuur als profvoetballer begonnen. De Zambiaan, in Nederland bekend van zijn periode bij FC Utrecht, doet het niet meer voor het geld.

Een aantal weken geleden maakte de club uit Deventer bekend dat de 36-jarige Mulenga veel indruk had gemaakt in zijn proefperiode en een contract voor een seizoen kreeg. "Geld motiveert mij niet meer zoveel", zegt de aanvaller tegen Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1, uitgeschreven door de NOS. "Ik wil uitgedaagd worden en tref hier bij Go Ahead Eagles een jonge groep en gepassioneerde fans. De mensen houden echt van deze club."

Mulenga is een schot in de roos voor trainer Kees van Wonderen, die aangeeft dat hij op zoek was naar een ervaren spits. De Zambiaan weet dus wat hem te doen staat. "Ik ben hier om de jonge jongens te helpen. Zij stellen mij veel vragen op de trainingen. Daarin zie ik iets van mezelf terug op die leeftijd en ik besef nu waarom het zo belangrijk is om oudere spelers in een selectie te hebben."