KNVB wordt ongerust: 'Als clubs zich er niet aan houden valt het draagvlak weg'

KNVB wordt ongerust: 'Als clubs zich er niet aan houden valt het draagvlak weg'

16-10-2020 11:30
63

De KNVB heeft een dringende oproep aan alle betaald voetbalclubs gedaan om de coronaprotocollen goed na te leven. De voetbalbond vindt het verontrustend dat er in korte tijd veel wedstrijden verplaatst moeten worden en wijst op de verantwoordelijkheid van het betaald voetbal.

Via een digitale call zijn de clubs nogmaals geïnstrueerd over het naleven van de maatregelen, omdat de KNVB wil voorkomen dat het competitieprogramma in de knel komt. Dat meldde De Telegraaf donderdagavond al en valt nu ook te lezen bij het Algemeen Dagblad. Ook waarschuwt de bond dat clubs bij nalatigheid de tuchtcommissie op de stoep kunnen verwachten.

Een woordvoerder vanuit Zeist reageert tegenover de krant op de waarschuwing die de clubs ontvingen. "We kunnen niet onbeperkt wedstrijden blijven verplaatsen", klinkt het. "Dan komt niet alleen de competitie onder grote druk, maar valt ook het draagvlak weg."

De clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie moeten bewijzen dat er een juiste keuze gemaakt is. "Het betaald voetbal is de enige tak van sport die door mag gaan, juist omdat we het zo goed geregeld hebben in onze coronaprotocollen. Dan moeten de clubs zich daaraan houden en voorkomen dat er mensen onnodig in quarantaine moeten."

De afgelopen weken zijn er al vijf wedstrijden verplaatst moeten worden vanwege corona-uitbraken. Met RKC Waalwijk tegen PEC Zwolle zit daar één Eredivisiewedstrijd bij.