'Diep schuldgevoel' bij Vormer na Real-uit: 'Ik zweer het je, is toch geen rood'

'Diep schuldgevoel' bij Vormer na Real-uit: 'Ik zweer het je, is toch geen rood'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 13:09vr 16-10-2020 om 13:09

Ruud Vormer zal de laatste Champions League-campagne met Club Brugge niet snel meer vergeten. In Estadio Santiago Bernabéu was de Belgische club dicht bij een stunt, maar een rode kaart voor de Nederlandse middenvelder 'verpestte' het.

Club Brugge stond met nog vijf minuten te gaan op een 1-2 voorsprong tegen Real Madrid. Vormer benadeelde vervolgens zijn ploeg door een rode kaart te pakken na een discussie met de scheidsrechter. Achteraf vindt hij het overdreven. "Ik zweer het je, ik riep alleen tegen de ref blinde. You are blind! Dat verdient toch nooit rood", blikt Vormer terug in de Krant van West-Vlaanderen.

Meteen na de rode kaart van Vormer maakte Real Madrid de gelijkmaker. "Toen ik dat gangetje naar de kleedkamer indraaide, hoorde ik plots dat gejuich. De gelijkmaker, net na mijn rode kaart. Toen ik onder de douche stond, was ik... niet kwaad, maar verdrietig. Een diep schuldgevoel, ik had het voor mijn team toch een beetje verpest. Dát neem ik mezelf kwalijk, niet dat ik you are blind had geroepen. Zonder rode kaart, hadden we gewonnen op Real. Kut."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws