Nieuws voor speelstad Amsterdam: 'EK misschien slechts in één land'

Nieuws voor speelstad Amsterdam: 'EK misschien slechts in één land'

16-10-2020 13:15
2

UEFA-president Aleksander Ceferin is ervan overtuigd dat het uitgestelde EK 2020 volgend jaar alsnog doorgang kan vinden. Ceferin zegt in gesprek met Movistar dat hij bereid is om het toernooi in minder speelsteden af werken, als de situatie rondom het coronavirus daarom vraagt.

Ceferin is bezorgd over de huidige ontwikkeling van het coronavirus in Europa. Toch is de UEFA-baas ervan overtuigd dat het EK een jaar later alsnog gespeeld kan worden. "Het plan is om het EK te organiseren in de oorspronkelijke vorm. Maar het toernooi kan kan ook in elf, acht, vijf of misschien slechts één land plaatsvinden."

Volgens de Sloveen is het nog te vroeg is om te bepalen of het toernooi met of zonder publiek afgewerkt gaat worden. De uitspraken van Ceferin zijn extra interessant voor de Johan Cruijff Arena, waardrie groepswedstrijden van het Nederlands elftal en een achtste finale staan gepland.

Champions League
Ceferin sprak zich ook uit over het 'coronaformat' van de Champions League: door tijdgebrek gingen de kwartfinales en halve finales over één wedstrijd. "Het was een interessant format en we hebben van de clubs gehoord dat zij er erg tevreden over waren. Een 'Final Eight’ organiseren is wel lastig. In één week de halve finales en finale afwerken zou echter best iets kunnen zijn."

Dit plan zou wel pas werkelijkheid kunnen worden vanaf de Champions League-cyclus die start in het seizoen 2024-2025.