Advocaat sluit operatie niet uit bij Feyenoord: 'Dan moet er een schroef in'

Advocaat sluit operatie niet uit bij Feyenoord: 'Dan moet er een schroef in'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 14:15vr 16-10-2020 om 14:15

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020 om 14:21vr 16-10-2020 om 14:21

Dick Advocaat heeft vrijdag in de aanloop naar de derby tegen Sparta een update geven over de ziekenboeg van Feyenoord. Robert Bozeník ontkomt mogelijk niet aan een operatie.

"Eric Botteghin, Luis Sinisterra en Bozeník zijn er niet bij", laat Advocaat weten op de persconferentie. Bozeník raakte deze week geblesseerd tijdens de Nations League-wedstrijd tussen Slowakije en Israël, waarin Eran Zahavi een hattrick maakte (2-3). "Dat gaat wat langer duren", verklaart Advocaat. Bozeník laat maandag een MRI-scan maken. "Dan weten we er meer over. Hoe lang dat precies gaat duren weet ik niet."

"Hij heeft veel last, volgens mij van de enkel", vervolgt Advocaat, die een operatie voor Bozeník niet uitsluit. "Als de scan niet goed is, moet er een schroef in. Ik weet ik het niet precies. Nico (Jörgensen, red) is nog een twijfelgeval, dat wordt nog bekeken." Botteghin gaat vanaf maandag weer meetrainen bij Feyenoord. Verder mist Advocaat zondag ook nog de langdurig geblesseerde Sven van Beek.

Sinisterra is overigens op de weg terug, nadat hij kort voor de corona-uitbraak een zware knieblessure opliep. Advocaat verwacht binnen drie tot vier weken een beroep op de Colombiaanse aanvaller te kunnen doen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws