Advocaat: 'Je probeert het toch als trainer, maar ik wist dat het niet kon'

Advocaat: 'Je probeert het toch als trainer, maar ik wist dat het niet kon'

16-10-2020 15:15 Laatste update: 15:43
104

Feyenoord-trainer Dick Advocaat baarde opzien door in de laatste dagen van de transferperiode te flirten met Joshua Zirkzee. De Kleine Generaal had graag nog een aanvaller aan zijn selectie toegevoegd, liet hij weten tijdens zijn perspraatje op vrijdagmiddag.

Bayern München dacht aan een tijdelijk vertrek van Zirkzee, Advocaat liet weten dat hij in de negentienjarige Schiedammer – ooit jeugdspeler van Feyenoord – 'een uitstekende speler voor ons' zag. Vlak voor de transferdeadline kwam de geruchtenstroom op gang, maar Zirkzee bleef uiteindelijk toch in München. "Je probeert het toch als trainer", aldus Advocaat tijdens de persconferentie. "Maar ik wist al dat het niet mogelijk zou zijn. We hebben er ook niet over gesproken, de financiële middelen waren niet voorhanden."

Feyenoord zit nu echter met een spitsenprobleem voor het thuisduel met Sparta: Nicolai Jörgensen en Róbert Bozeník zijn allebei niet fit. Advocaat probeerde daardoor nog iets teweeg te brengen op de transfermarkt. "Het is een spel van mij, met Frank (technisch directeur Frank Arnesen, red.) en met het bestuur", liet De Kleine Generaal weten. "Je probeert er nog iemand bij te krijgen. Een jonge jongen, met mogelijkheden. Maar ik wist zelf ook wel dat het niet mogelijk was."

Of Bryan Linssen – net als tegen Willem II – weer als gelegenheidsspits gaan spelen, wilde Advocaat nog niet zeggen. "Zondag zie je het. Nogmaals, ik maak de opstelling pas zondag bekend, dus ik ga het nu nog niet tegen jullie vertellen."