Buijs kijkt met enigszins jaloerse blik naar Utrecht: 'Hadden we graag hier gehad'

Buijs kijkt met enigszins jaloerse blik naar Utrecht: 'Hadden we graag hier gehad'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 17:09vr 16-10-2020 om 17:09

Arjen Robben keert zondag hoogstwaarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie van FC Groningen. De 36-jarige aanvoerder viel tijdens zijn rentree in de Eredivisie uit met een liesblessure, maar hij traint inmiddels weer mee met de selectie van Danny Buijs.

De trainer van Groningen is hoopvol dat Robben minuten kan maken tegen FC Utrecht, terwijl ook Gabriel Gudmundsson en Sam Schreck terugkeren na blessureleed. "Als ze morgen goed door de afsluitende training komen en alle signalen staan op groen, dan zitten ze bij de selectie. Daar lijkt het wel op", zegt Buijs tegen FOX Sports. "Ze zijn dan uiteraard nog niet fit genoeg om negentig minuten te spelen."

Mogelijk gooit het coronavirus nog wel roet in het eten bij de noorderlingen. Deze week werd bekend dat vier besmettingen zijn geconstateerd, onder wie assistent-trainer Adrie Poldervaart en reservekeeper Jan Boer. Groningen weet morgen of meer personen zijn besmet. "We zitten een beetje in spanning wat daar zaterdag uitkomt", stelt Buijs.

Ook op volle sterkte is FC Groningen beducht voor Utrecht, geeft Buijs aan. "FC Utrecht heeft veel ervaren jongens en ook bijzonder veel kwaliteit. Kijk alleen maar naar onze ex-spelers Django Warmerdam en Mimoun Mahi. Die hadden wij heel graag nog steeds hier gehad", zegt hij tegen Voetbal International.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws