Nieuwe positie lonkt voor Van de Beek bij United: 'Iedere manager wil een Donny'

Nieuwe positie lonkt voor Van de Beek bij United: 'Iedere manager wil een Donny'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 17:58vr 16-10-2020 om 17:58

Manchester United kan in het Premier League-duel met Newcastle United van zaterdag niet beschikken over Anthony Martial en Edinson Cavani. Daardoor lonkt mogelijk een nieuwe rol voor Donny van de Beek, meldt The Manchester Evening News.

Volgens de lokale krant staat de Oranje-international ervoor open om vanaf de linkervleugel te spelen. United-manager Ole Gunnar Solskjaer vertelde onlangs al dat hij die positie een optie vindt voor Van de Beek, die op het middenveld zware concurrentie heeft van Bruno Fernandes en Paul Pogba. Overigens is door de matige vorm van de Fransman ook een rol in de as niet uitgesloten.

Van de Beek verkeert juist wel in goeden doen, zo bewees hij in de interland tegen Italië. De ex-Ajacied was trefzeker voor het Nederlands elftal (1-1). Volgens MEN wacht hij rustig af wat Solskjaer voor hem in petto heeft en is hij bereid om te spelen waar de coach hem nodig heeft.

"Hij is een ander type linksbuiten dan Daniel James of Marcus Rashford, maar waarom zou hij niet naar binnen kunnen komen om ruimtes te vinden?", stelt Solskjaer. "Hij kan op veel verschillende posities uit de voeten. Iedere manager wil een speler als Donny in zijn selectie."

Net als The Sun schrijft ook MEN nu dat Van de Beek ondertussen een speciaal programma heeft gekregen om sterker te worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws