Mourinho kan mede dankzij Bale nog nieuwe verdediger verwelkomen bij Spurs

Mourinho kan mede dankzij Bale nog nieuwe verdediger verwelkomen bij Spurs

16-10-2020 19:59
13

Tottenham Hotspur heeft zich op de valreep versterkt met Joe Rodon. De 22-jarige verdediger komt over van Swansea City, dat naar verluidt twaalf miljoen euro ontvangt. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot maximaal 16,5 miljoen.

Rodon heeft in Londen zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025, maakt Tottenham bekend. Met de komst van de Welshman krijgt manager José Mourinho zijn gewenste defensieve versterking. De Portugees wilde er graag een verdediger bij na het vertrek van Jan Vertonghen en de blessure van Eric Dier. De Engelsman vormde voor de interlandperiode een duo met Davinson Sánchez.

Rodon genoot zijn opleiding bij Swansea en groeide in het Liberty Stadium uit tot een vaste waarde. In augustus 2018 maakte hij zijn debuut voor The Swans, waarvoor hij 49 duels speelde. Namens Wales staat de teller op zeven interlands. De voorbije interlandperiode stond hij in de basis tegen Engeland, Ierland en Bulgarije.

Volgens Engelse media speelde Bale een belangrijke rol in de keuze van Rodon. Hij zou zijn landgenoot deze week over de streep hebben getrokken.