Koeman over Oranje: 'Dat stoort me wel een beetje, daar moeten ze vanaf'

Koeman over Oranje: 'Dat stoort me wel een beetje, daar moeten ze vanaf'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 20:15vr 16-10-2020 om 20:15

Ronald Koeman vindt het vreemd dat zijn naam nog altijd veelvuldig valt in verband met het Nederlands elftal. De trainer van FC Barcelona adviseert opvolger Frank de Boer om van zich af te bijten.

De KNVB besloot in zee te gaan met De Boer, omdat die goed in de 'lijn-Koeman' zou passen. "Dat hoor en lees ik ook, ja. Dat stoort me wel een beetje, moet ik zeggen. Daar moeten ze echt vanaf. Die zogenoemde 'lijn-Koeman' steeds. Hoezo, denk ik dan", zegt Koeman tegen het Algemeen Dagblad.

"Als ze bedoelen: het werken binnen de technische staf en met de spelers, oké, ja, daar had de groep een goed gevoel bij", vervolgt de Barça-coach. "Maar verder: er is nu een nieuwe bondscoach met zijn eigen visie op voetbal, zijn eigen persoonlijkheid, zijn eigen manier van leiding geven. Kijk vóóruit, zou ik willen zeggen. Niet terug. Frank de Boer moet vooral doen en veranderen wat hij wil. Ik ben totaal niet meer belangrijk."

Koeman zag ook dat De Boer al meteen onder vuur kwam te liggen, al verstomde de kritiek enigszins na het duel met Italië (1-1). "In Nederland staat alles meteen ter discussie. Dat was voor Frank bijna niet te doen. Ik denk dat je daar zelf ook harder in moet zijn. Bijt als trainer ook maar van je af, zou ik zeggen. Maar dat is ook iemands karakter. En wat ik net al zei: vooral je eigen koers varen, neem je eigen beslissingen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws