Steijn dient Snoei van repliek: 'Met zijn eigen woorden om de oren geslagen'

Steijn dient Snoei van repliek: 'Met zijn eigen woorden om de oren geslagen'

16-10-2020 22:12
39

De uitspraken van De Graafschap-trainer Mike Snoei zitten NAC Breda-collega Maurice Steijn nog altijd niet lekker. De Keuken Kampioen Divisie-topper tussen De Graafschap en NAC werd uit de planning gehaald vanwege een grote uitbraak van het coronavirus in de Bredase selectie.

Snoei baalde van de gang van zaken en maakte van zijn hart geen moordkuil. "Als je ziet hoe de regels worden nageleefd en nagestrééfd, je wordt er soms chagrijnig van. Dan vind ik het wel enorm teleurstellend dat er zó veel positieve uitslagen bij NAC zijn. Dat vind ik wel bijzonder", liet hij onder meer weten bij NPO Radio 1. Steijn bestrijdt echter dat zijn club laks is omgegaan met de coronaregels. "We zaten er als club zo kort op, hebben overal zoveel mogelijk afstand gehouden", vertelt hij aan Voetbal International. "Drie maanden lang hadden we telkens veertig negatieve testen. We werden compleet overvallen door die uitbraak."

Wedden

Meer odds

Dat al langer bekend was dat er 'iets aan de hand was' in het Rat Verlegh Stadion – zoals Snoei beweerde – is volgens Steijn ook niet waar. "Ik snap totaal niet wat hij wilde. Wij zijn expres ziek geworden, beweerde hij min of meer. Hoe kun je dat nou zeggen?", aldus de NAC-trainer. "Waar het om gaat is dat wij als club wel degelijk altijd onze verantwoordelijkheid hebben gepakt. Vandaar dat die suggestie van de trainer van De Graafschap volledig onterecht is."

"Wij zijn doodziek geweest"
Enkele spelers van NAC zijn bovendien flink ziek geweest, benadrukt Steijn: de trainer zelf kon de dans ook niet ontspringen. "Ik heb spelers die acht dagen op bed hebben gelegen, van wie er één of twee nog heel beroerd aan toe zijn. Eentje is bijna bewusteloos gevallen. Jongens zijn doodziek geweest, ik en mijn gezin ook; dan moet je een beetje op je tellen passen, voor je je mening gaat geven."

In de tussentijd is ook de wedstrijd tussen NAC en SC Cambuur verplaatst én is De Graafschap zelf getroffen door het coronavirus: De Superboeren zullen niet vrijdag, maar maandag tegen Helmond Sport spelen. "De trainer van De Graafschap is nu met zijn eigen woorden om de oren geslagen", aldus Steijn. "Het virus kan overal toeslaan. Ik wens iedereen van De Graafschap hierbij een voorspoedig herstel toe."