PSG speelt 75 minuten lang tegen tien man en pakt koppositie op doelsaldo

PSG speelt 75 minuten lang tegen tien man en pakt koppositie op doelsaldo

16-10-2020 22:52
9

Paris Saint-Germain heeft de draad weer opgepakt na een dramatische start van het Ligue 1-seizoen. De verliezend Champions League-finalist begon met twee nederlagen aan het nieuwe seizoen, maar heeft inmiddels een serie van vijf opeenvolgende zeges gerealiseerd: vrijdagavond moest ook Olympique Nîmes eraan geloven.

Loïck Landre hielp de gasten uit Parijs al vroeg in het zadel: de Nîmes-verdediger haalde hard door op tegenstander Rafinha en kreeg na twaalf minuten al een rode kaart. Vervolgens was het éénrichtingsverkeer in het Stade des Costières. Doelman Baptiste Reynet hield de thuisploeg lange tijd op de been, maar moest na een half uur alsnog buigen. Rafinha bediende Kylian Mbappé in de omschakeling en de PSG-vedette omspeelde Reynet: 0-1.

De regerend Ligue 1-kampioen wilde het duel snel beslissen en raakte na rust twee keer de paal, maar liet de gastheren lange tijd in leven. In de slotfase viel het duel alsnog in een beslissende plooi. Alessandro Florenzi werkte op de doellijn een inzet van Pablo Sarabia binnen: 0-2. Dankzij Mbappé en Sarabia kon PSG zelfs nog aan het doelsaldo werken: 0-3 en 0-4.

De ploeg van Thomas Tuchel neemt de koppositie op doelsaldo over van Stade Rennes, dat zich eerder op de vrijdag verrassend verslikte in hekkensluiter Dijon FCO. Lille OSC en Racing Lens kunnen later dit weekend overigens nog langszij komen. PSG mag nu toewerken naar het Champions League-duel met Manchester United van dinsdag.