'Wat is dan perspectief voor groot talent Brobbey? Heel gek dat Ajax spits wilde'

'Wat is dan perspectief voor groot talent Brobbey? Heel gek dat Ajax spits wilde'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 08:35za 17-10-2020 om 08:35

Koppigheid speelt trainer Erik ten Hag parten bij Ajax. Dat stelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die zich in de podcast van de krant verbaast over de zoektocht van de Amsterdammers naar een nummer negen.

Ten Hag toonde zich lange tijd tevreden over de selectie van Ajax, maar verklapte vorige week dat de club wel degelijk heeft gezocht naar een topspits. "In feite is dat natuurlijk belachelijk als je er zelf voor kiest om Labyad in de spits te zetten, terwijl Tadic zich heeft bewezen. Hij komt daar ook veel beter tot zijn recht dan als linksbuiten. Daarnaast heb je Huntelaar en Traoré", aldus Verweij.

"In de jeugd loopt met Brobbey ook nog een heel groot talent", vervolgt de clubwatcher. "Als je nu nóg een spits had gehaald… Brobbey is van de talenten de enige speler die nog niet heeft bijgetekend, wat was dan zijn perspectief? Het is heel gek dat je een zesde spits wilde gaan halen."

Verweij zou het 'absurd' vinden als Tadic tegen sc Heerenveen opnieuw als linksbuiten speelt. "Het wordt de hoogste tijd dat Tadic de trainer weer een keer apart roept en met hem gaat praten. Natuurlijk wil hij in de spits. In het jaar dat hij in de spits stond werd hij mede-topscorer van de Eredivisie. Als Ten Hag met Promes op tien, Labyad in de spits en Tadic op links blijft spelen, zit hij op een dood spoor."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws