Ihattaren kreeg kritiek na keuze voor Oranje: 'Je bent geen Marokkaan'

Ihattaren kreeg kritiek na keuze voor Oranje: 'Je bent geen Marokkaan'

17-10-2020 08:57
120

Mohamed Ihattaren verkoos een interlandcarrière bij het Nederlands elftal boven Marokko. Die keuze maakte veel los, vertelt de achttienjarige spelmaker van PSV in Tiki Taka Touzani.

Ihattaren voerde onlangs nog een discussie met iemand. "Hij zei: 'Waarom heb je voor Marokko gekozen?' Ik zei dat het keuzes zijn en dat iedereen er anders over denkt. Hij werd helemaal gek en zei: 'Je laat ons in de steek, je bent geen Marokkaan. Toen zei ik: 'Oké, als dat is wat jij vindt'."

De aanvallende middenvelder besloot de ander van repliek te dienen. "Hij zei dat hij hier leeft en in de zomer naar Marokko gaat. Toen zei ik: 'Waarom ga je nu niet naar Marokko dan? Je hebt hier een uitkering, hè. Hier denken ze nog aan je. Dat heb je in Marokko niet'", aldus Ihattaren, die benadrukt dat hij ook veel positieve reacties krijgt.

Volgens Ihattaren speelde toenmalig bondscoach Ronald Koeman een belangrijke rol in zijn keuze voor Oranje. "Hij kwam toen ik speelde bij Onder 19. Ik kwam toen niet eens in aanmerking voor het eerste elftal. Hij gaf aan dat hij met me wilde praten en ik had een heel goed gesprek met hem. Het was een fijn gesprek, ik merkte veel vertrouwen. Dat nam ik zeker ook mee in mijn beslissing."

"De Marokkaanse bond kwam ook, maar pas wat later", vervolgt de PSV'er. "Uiteindelijk heb ik mijn jeugd hier doorlopen en hier alles meegemaakt. Als er één ding is waar ik vaak aan denk, dan is dat dat je dankbaar moet blijven. Als jij veel voor mij doet, dan zal ik jou niet in de steek laten. Het moet van beide kanten komen."