Chelsea geeft 2-0 én 3-2 voorsprong weg: Ziyech-debuut wordt anticlimax

17-10-2020 17:52
77

Hakim Ziyech heeft zaterdagmiddag zijn officiële debuut gemaakt bij Chelsea, dat met de schrik is vrijgekomen tegen Southampton. The Saints maakten op Stamford Bridge een 2-0 achterstand goed, leken alsnog aan het kortste eind te trekken, maar kwamen in de extra tijd op 3-3.

Ziyech zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar begon op de bank: de veelbesproken doelman Kepa mocht wél starten, vanwege een blessure van zijn nieuwe concurrent Édouard Mendy. Chelsea begon voortvarend en Timo Werner had binnen een half uur zijn eerste twee goals in de Premier League te pakken. De Duitse spits schoot eerst tegendraads binnen na een knappe solo en omzeilde even later doelman Alex McCarthy na een fraaie lange bal van Jorginho: 1-0 en 2-0.

Vlak voor rust bracht Chelsea zichzelf alsnog in de problemen. Kai Havertz verspeelde de bal in de as, Che Adams gaf een splijtende steekpass en Danny Ings bracht Southampton terug in de wedstrijd: 2-1. De gastheren waren ook in de tweede helft even van de leg en deden The Saints zelfs de 2-2 cadeau: Kurt Zouma speelde kort terug, Kepa verzuimde in te grijpen en Adams knalde uiteindelijk de gelijkmaker binnen. Amper twee minuten later werd het echter alweer 3-2: Werner leverde ditmaal de assist en Havertz kon afronden.

Chelsea-manager Frank Lampard liet Ziyech twintig minuten voor tijd invallen, maar Chelsea was nog lang niet in veilige haven. Het spitsenduo van Southampton bleef voor dreiging zorgen: Adams schoof de bal nipt voorlangs en Ings dwong Kepa tot een belangrijke redding. In de extra tijd werd het alsnog 3-3: verloren zoon Theo Walcott bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw in, Jannik Vestergaard gaf het laatste zetje. Chelsea mag zich dinsdag alweer proberen te revancheren in de Champions League: regerend Europa League-winnaar Sevilla komt dinsdag naar Stamford Bridge.