BeIN Sports: Van Dijk heeft kruisbandblessure opgelopen tegen Everton

BeIN Sports: Van Dijk heeft kruisbandblessure opgelopen tegen Everton

17-10-2020 19:51 Laatste update: 19:56
142

BeIN Sports heeft verontrustend nieuws over Virgil van Dijk. De Oranje-aanvoerder viel zaterdagmiddag geblesseerd uit tijdens Everton-Liverpool en heeft volgens het medium een kruisbandblessure opgelopen.

Als dit inderdaad het geval is, is het nog maar de vraag of Van Dijk het EK gaat halen. De centrale verdediger moest zich tegen Everton al vroeg in de wedstrijd laten vervangen, na een wilde charge van Everton-doelman Jordan Pickford. Van Dijk probeerde het nog, maar kon de wedstrijd niet voortzetten. Het is nog wachten op bevestiging van de club, maar volgens Premier League-zendgemachtigde BeIN Sports is de blessure ernstig.

Van Dijk zag tegen Everton een indrukwekkende Premier League-serie ten einde komen: de geboren Bredanaar moest voor het eerst sinds 22 september 2018 minuten missen in competitieverband. Mogelijk wacht Van Dijk nu eenzelfde race tegen de klok als Memphis Depay. Die scheurde in december 2019 zijn kruisband af en deed er alles aan om op tijd fit te zijn voor het EK in juni 2020. Dat ging echter niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Van Dijk heeft nu 13 juni 2021 als peildatum. Dan opent Oranje in Amsterdam tegen Oekraïne.