Slordig Heracles mist karrenvracht aan kansen: eerste driepunter voor RKC

17-10-2020 20:36
22

RKC Waalwijk heeft de eerste driepunter van dit seizoen binnen. Op bezoek bij Heracles Almelo werd er, mede door de vele gemiste kansen van de thuisploeg, met 0-1 gewonnen. Saïd Bakari was de gevierde man aan RKC-zijde.

Het duel begon rustig. Heracles had qua balbezit het overwicht, maar werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van RKC. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant van het veld leverde wel meteen een doelpunt op: Bakari kreeg de bal voor zijn voeten, twijfelde niet en schoot de bal in de verre hoek achter een kansloze Michael Brouwer.

Het spelbeeld bleef na de treffer hetzelfde, maar RKC was voor het doel de meest dreigende ploeg. Heracles kreeg echter de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. De bal ging op de stip na een overtreding op Silvester van der Water. Rai Vloet ging achter de bal staan en probeerde de bal met brute kracht achter RKC-keeper Kostas Lamprou te schieten, maar de sluitpost keerde de inzet.

RKC trok zich na rust terug op de eigen helft, maar probeerde bij vlagen gevaarlijk te worden op de counter. Heracles kreeg voldoende kansen om de gelijkmaker te maken, maar de bal wilde er absoluut niet in. Een schot van Van der Water vloog net naast, Delano Burgzorg raakte de lat en debutant Kasper Lunding draaide een bal net langs de verkeerde kant van de paal. RKC hield ook in de slotfase stand en mag de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven.

RKC stijgt door de overwinning naar plaats vijftien in de Eredivisie en laat Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en FC Emmen achter zich. Heracles staat op de dertiende plaats.