Onverbeterlijk AZ krijgt wéér rode kaart en geeft wéér voorsprong uit handen

Onverbeterlijk AZ krijgt wéér rode kaart en geeft wéér voorsprong uit handen

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 21:48za 17-10-2020 om 21:48

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2020 om 21:56za 17-10-2020 om 21:56

AZ leek in zijn vierde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen voor het eerst de volle buit te pakken, na drie remises op rij. Het liep echter anders: tegen VVV-Venlo werd opnieuw een comfortabele voorsprong weggegeven, Jonas Svensson kreeg bovendien AZ's derde rode kaart van het seizoen.

AZ moest vier positief geteste spelers missen, maar begon sterk en stond binnen de kortste keren met 1-0 voor. Jesper Karlsson brak vrijwel direct na de aftrap de ban: de Zweed legde vanaf links ter hoogte van de zijlijn aan en de bal zeilde over Delano van Crooij heen in de verre hoek. De 2-0 was een kwestie van tijd en kwam er nog binnen het halve uur. Svensson bezorgde de bal vanaf rechts in het strafschopgebied, de van een schorsing teruggekeerde Calvin Stengs knalde raak.

Van Crooij moest Karlsson van de 3-0 af houden en Myron Boadu raakte de lat, daarna ging de AZ-storm pas liggen. Vlak voor rust kreeg het dominante AZ een onverwachte tegenvaller: Svensson gleed iets te enthousiast door op Joshua John en mocht direct inrukken. VVV had niets te vertellen, maar rook plotseling bloed: aanvaller Torino Hunte kwam halverwege in de ploeg voor de verdedigend ingestelde Roy Gelmi.

Het leverde Hobie Verhulst – vervanger van de geschorste Marco Bizot – aanvankelijk niet veel extra werk op. AZ rook via Fredrik Midtsjö en Teun Koopmeiners zelfs aan de 3-0, maar in de laatste minuten sloeg VVV alsnog hard terug. Evert Linthorst liep de aansluitingstreffer binnen en Giorgios Giakoumakis tekende zelfs voor de 2-2: de Griek mocht na een overtreding van Bruno Martins Indi aanleggen vanaf de penaltystip en maakte de niet meer verwachte comeback compleet. Het Alkmaarse tiental ging halsoverkop op zoek naar de 3-2, maar kon het vierde puntenverlies op rij niet meer voorkomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws