Koopmeiners moet opnieuw uitleg geven: 'Wel of geen rood, het is geen excuus'

Koopmeiners moet opnieuw uitleg geven: 'Wel of geen rood, het is geen excuus'

17-10-2020 22:08 Laatste update: 22:19
54

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners verscheen zaterdagavond opnieuw balend voor de FOX Sports-microfoon. De Alkmaarders stonden thuis tegen VVV-Venlo na 86 minuten met 2-0 voor, maar speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk en wachten nog op hun eerste zege van het seizoen.

Voor de interlandbreak zag AZ een 0-4 voorsprong tegen Sparta verdampen, tegen VVV ging het opnieuw mis. "Hier word je moedeloos van", aldus Koopmeiners. "Of we onszelf iets moeten verwijten? Dat is het enige wat we moeten... We verdedigen als team niet goed en we brengen elkaar in situaties waardoor de scheidrechter (Cheristiaan Bax, red.) beslissingen kan nemen."

Koopmeiners doelde op de rode kaart voor Jonas Svensson en de penalty die Bruno Martins Indi vlak voor tijd weggaf. "Natuurlijk. Of het een rode kaart was? Ik heb het niet gezien, maar het is geen excuus."

Toen de kersvers Oranje-international de beelden van Svensson terugzag, moest hij diep zuchten. "Of het nou wel of geen rode kaart is, hij geeft de scheidsrechter de mogelijkheid. Ook al zou het geen rode kaart zijn, maar hij geeft hem wel: je moet gewoon door. Je krijgt geen man terug, dus het heeft geen zin om dat als excuus te gebruiken. Het enige wat we kunnen doen, is naar onszelf kijken."