Rode kaart én VAR-pech: Juventus begint stroef aan seizoen en verliest weer punten

17-10-2020 22:38 Laatste update: 22:55
7

Regerend Serie A-kampioen Juventus – nog zonder Matthijs de Ligt – is tegen promovendus Crotone opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. De Oude Dame kwam op achterstand en zag debutant Federico Chiesa rood krijgen: verloren zoon Álvaro Morata leek Juventus de zege te bezorgen, maar de VAR besliste anders.

Juventus was wisselvallig begonnen aan het nieuwe seizoen: tegen AS Roma werd gelijkgespeeld en de wedstrijd tegen Napoli leverde een reglementaire 3-0 overwinning op. Crotone kwam zaterdagavond op een vroege voorsprong tegen de Serie A-veelvraat: Leonardo Bonucci maakte binnen de lijnen van het strafschopgebied een overtreding en Simeon 'Simy' Tochukwu Nwankwo passeerde Gianluigi Buffon vanaf de stip.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: Chiesa leverde vanaf rechts een perfecte voorzet en Morata werkte de 1-1 binnen. Juventus kon echter niet doordrukken en zag vlak voor rust zelfs nog een bal tegen de paal belanden. In de tweede helft grepen de assistgever en de doelpuntenmaker opnieuw de hoofdrol: Chiesa liep door op de inglijdende Luca Cigarini en kreeg direct rood. Morata leek Juventus alsnog de drie punten te bezorgen, maar zijn tweede goal van de avond werd afgekeurd door de VAR.

De promovendus hield stand in de slotfase en Juventus liep wederom averij op. De Oude Dame staat – inclusief de reglementaire 3-0 tegen Napoli – op acht uit vier: het gat met koploper AC Milan bedraagt vier punten.