FC Twente verlaat Tilburg met ruime zege, blijft ongeslagen en pakt koppositie

17-10-2020 22:52 Laatste update: 23:16
143

FC Twente gaat als Eredivisie-koploper de zondag tegemoet. De Tukkers zijn ook na hun vijfde Eredivisie-duel van het seizoen nog ongeslagen en werkte tegen Willem II aan het doelsaldo: dé Eredivisie-surprise van het vorige seizoen werd in eigen huis op een ruime 0-3 nederlaag getrakteerd.

De eerste de beste kans van de avond was direct raak: Willem II raakte de bal kwijt in de opbouw, Vaclav Cerny speelde Danilo vrij en de Braziliaan rondde koeltjes af. De thuisploeg probeerde nieuwe moed te vinden, maar kwam niet verder dan wat halve kansen voor Sebastian Holmén en Vangelis Pavlidis.

FC Twente haalde met een 0-1 voorsprong de rust en sloeg ook in de tweede helft razendsnel toe. Linksback Jayden Oosterwolde kapte zichzelf vrij in het strafschopgebied en verraste doelman Robbin Ruiter: 0-2. Willem II was uit het veld geslagen en ontsnapte vrijwel direct na de 0-2 aan de 0-3: Jesse Bosch miste een fraaie kans. Die derde treffer viel na een uur spelen alsnog: FC Twente kreeg op aanraden van de VAR een penalty en Danilo maakte zijn tweede van de avond.

De buit was binnen voor FC Twente, dat naliet om Willem II op een nóg ruimere nederlaag te trakteren. Doordat Cerny de lat raakte en Danilo de paal trof, bleef het bij een 0-3 nederlaag voor De Tricolores. Ron Jans en de zijnen staan in ieder geval vijftien uur lang aan kop van de Eredivisie: Feyenoord kan op de vroege zondagmiddag weer langszij komen als het thuis van Sparta wint.