'De Jong niet eens met Barça-selectie: Nederlander weigert brief te ondertekenen'

'De Jong niet eens met Barça-selectie: Nederlander weigert brief te ondertekenen'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 09:12zo 18-10-2020 om 09:12

Laatste update: zondag 18 oktober 2020 om 09:19zo 18-10-2020 om 09:19

De selectie van FC Barcelona heeft in een aangetekende brief laten weten de voorgestelde salarisverlaging niet te accepteren. Drie spelers weigerden echter hun handtekening te zetten onder de brief: Marc-André Ter Stegen, Clément Lenglet én Frenkie de Jong.

De Duitse doelman, de Franse verdediger en de Nederlandse middenvelder hebben begrip voor de moeilijke financiële situatie van Barça, zo meldt Catalunya Ràdio. Zij zijn vanwege de coronacrisis wel bereid om een salarisoffer te brengen.

De Catalaanse grootmacht heeft zijn inkomsten met dertig procent, ruim tweehonderd miljoen euro, zien dalen. Voorzitter Josep Maria Bartomeu deed voor de tweede keer in korte tijd een beroep op de selectie om een deel van het honorarium in te leveren. Dat was tegen het zere been van de meeste spelers, die in maart al zeventig procent afstonden.

De Jong is net als Ter Stegen en Lenglet dus wel bereid om Barça opnieuw tegemoet te komen. Het bestuur probeert ook de overige spelers te overtuigen van de noodzaak. Het voorstel is om het salaris niet op te geven, maar de betaling uit te stellen tot de situatie is verbeterd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws