Ihattaren kan zich opmaken voor eindtoernooi: 'Weet niet wat de keuze zal zijn'

Ihattaren kan zich opmaken voor eindtoernooi: 'Weet niet wat de keuze zal zijn'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 14:28zo 18-10-2020 om 14:28

Mohamed Ihattaren kan zich volgend jaar opmaken voor een eindtoernooi. Of dat is als international van het Nederlands elftal of Jong Oranje, is nog afwachten.

Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, noemt Ihattaren 'zeker' een optie. "Hij past gewoon in de leeftijdscategorie van Jong Oranje", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "De laatste keer zat hij gewoon bij het Nederlands elftal. Dat geeft wel aan dat hij heel veel potentie heeft. Ik weet niet wat de keuzes zullen zijn."

Duidelijk is in elk geval dat Van de Looi afhankelijk is van Frank de Boer. Neemt de bondscoach van het Nederlands elftal Ihattaren mee naar het EK, dan is EK-deelname met Jong Oranje uitgesloten. Ihattaren speelde nog nooit voor beide elftallen. Wel kwam hij in actie voor onder meer Oranje O19.

Jong Oranje pakte deze week op Cyprus met de achtste poulezege op rij (0-7) een ticket voor het EK 2021, met een indrukwekkend doelsaldo van 40-3. Acht jaar geleden kwalificeerden de talenten zich voor het laatst voor een eindtoernooi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws