Tannane ontspoort volledig: 'Daarom kan hij niet naar een topclub'

Tannane ontspoort volledig: 'Daarom kan hij niet naar een topclub'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 16:58zo 18-10-2020 om 16:58

Laatste update: zondag 18 oktober 2020 om 17:51zo 18-10-2020 om 17:51

Oussama Tannane was dit seizoen niet te stoppen, maar heeft zich zondag van zijn slechtste kant laten zien. De uitblinker van Vitesse ging tegen ADO Den Haag (0-2 zege) door het lint na een overtreding, kreeg rood van scheidsrechter Richard Martens en schold ploeggenoot Remko Pasveer de huid vol bij het verlaten van het veld.

Martens floot op slag van rust niet voor een ADO-tackle op Tannane, die vervolgens ontstak in razernij. Binnen enkele seconden kreeg hij twee keer geel, waarna hij de scheidsrechter agressief bejegende en uitmaakte voor 'mafkees'. Toen Pasveer zich als aanvoerder liet horen, riep Tannane over het hele veld: "Hou je mond, mafkees!"

"Hij was zo goed op weg...", sombert Kenneth Perez in de studio van FOX Sports. Het is voor presentator Jan-Joost van Gangelen het bewijs dat Tannane 'zich gewoon niet kan beheersen'. "Dát is zijn probleem", aldus Ronald de Boer. "Het is zo jammer. Vandaag speelde hij ook weer een heel puike partij, maar nu hebben we het weer over die klotedingen van hem, waar we elk jaar op terugkomen. Hierdoor redt hij het niet."

"Het kwartje moet wel een keer vallen", vervolgt De Boer. "Je ziet opeens een heel andere persoonlijkheid. Hij wil met niemand wat te maken hebben en doet alsof hij boven de rest staat. Pasveer roept dan wat en dan reageert hij zo. Dan denk ik: doe even normaal, joh."

Perez denkt dat Tannane te veel in zichzelf is gaan geloven. "Hij voelt dat hij goed bezig is. Daarom kan hij waarschijnlijk ook niet aarden bij een topclub, want dan zal hij één van de velen zijn. Qua kwaliteiten kan hij makkelijk mee met de top-drie in Nederland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws