Lovende Maduro wijst groot voordeel voor Ajax aan: We horen nu ook alles

Lovende Maduro wijst groot voordeel voor Ajax aan: "We horen nu ook alles"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 17:17zo 18-10-2020 om 17:17

Laatste update: zondag 18 oktober 2020 om 17:23zo 18-10-2020 om 17:23

Hedwiges Maduro adviseert Ajax-trainer Erik ten Hag om niets te veranderen aan zijn opstelling. Aankomende woensdag spelen de Amsterdammers in de Champions League tegen Liverpool en wat Maduro betreft treedt Ajax aan met dezelfde elf als zondag tegen sc Heerenveen.

Het middenveld van Ajax liep tegen Heerenveen als een trein. "Ik zou het zo laten, dus met Klaassen, Gravenberch en Kudus op het middenveld. Tadic in de spits, Antony en Neres aan de zijkanten. Zo zou ik het doen, maar Ten Hag heeft nog wat dagen de tijd om na te denken", zegt Maduro bij FOX Sports.

Maduro geeft de spelers van Ajax nog wel wat huiswerk mee. "Ze moeten met meer lef spelen als ze bovenin willen blijven. Vooral verdedigend en aan de bal moeten ze meer lef tonen, dan komt het wel goed."

De rentree van Klaassen bij Ajax wordt door Maduro beoordeeld met een voldoende. "Zo'n speler heeft Ajax nodig. We horen nu ook alles. Je hoort dat Blind iedereen goed neerzet en Klaassen doet dat naar voren. Hij is gewend om bij Ajax met de punt naar achteren te spelen. Nu spelen ze met een tien en moet Klaassen controlerender zijn en z'n momenten pakken, wanneer gaat hij naar voren en wanneer niet? Maar dat heeft hij zo door."

Maduro ziet dat de komst van Klaassen dus meer voordeel heeft voor Ajax. "Ook in de communicatie. Blind staat nu achterin, samen met Schuurs. Dat Klaassen er nu bij komt is prima qua communicatie naar elkaar toe. Je staat binnen een paar minuten goed. Als de tegenstander iets anders doet, is dat waardevol. Het lijkt alsof alles ineens goed loopt, maar dat komt doorde communicatie van Blind en Klaassen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws