Ten Hag blij met Ajax: 'Je ziet het ook bij Real Madrid en FC Barcelona'

Ten Hag blij met Ajax: 'Je ziet het ook bij Real Madrid en FC Barcelona'

18-10-2020 18:50
100

Van extra druk was geen sprake in de aanloop naar de thuiswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen, benadrukt Erik ten Hag. De trainer zegt dat zijn ploeg heeft geleerd van de nederlaag bij FC Groningen voor de interlandbreak.

"Druk? Die hebben wij niet gevoeld", reageert Ten Hag bij de NOS na de 5-1 zege op Heerenveen. Hij heeft zich de laatste twee weken niet ongerust gemaakt. "In het begin van het seizoen zal niet alles goed lopen, want er moeten automatismen ontstaan. Dan kan er ook weleens iets verkeerd gaan."

"Dat zie je denk ik over de hele wereld", vervolgt de Ajax-trainer, die naar de verrassende resultaten in Spanje wijst. "Je ziet ook Real Madrid en FC Barcelona verliezen. Dat gebeurt dus niet alleen Ajax, wil ik ermee zeggen. We bewaren de rust en als de principes automatismen worden, gaat het vanzelf weer lopen."

Tegen Heerenveen was de mentaliteit 'de sleutel', aldus Ten Hag. "In Groningen deugde de mentaliteit van geen kant. Dan kun je nog wel een keer een wedstrijd winnen vanwege onze vele kwaliteiten, maar dan zal je ook een keer tegen een zeperd aanlopen. Vandaag was het totaal anders en dat is de les die we hebben meegenomen uit Groningen."