'Van Dijk heeft laatste wedstrijd mogelijk gespeeld en dreigt EK te missen'

'Van Dijk heeft laatste wedstrijd mogelijk gespeeld en dreigt EK te missen'

18-10-2020 19:44
28

Liverpool waagt zich niet aan een voorspelling, maar The Athletic sluit niet uit dat Virgil van Dijk z'n laatste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld. De verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal moet worden geopereerd aan zijn knie en is maanden uit de roulatie. 

Van Dijk liep tegen Everton een kruisbandblessure op en doet de komende maanden sowieso niet mee. Duidelijk is nog niet hoe lang hij precies aan de kant staat, maar The Athletic zet voorzichtig een streep door het seizoen 2020/2021.

'Liverpool laat weten dat 'er geen tijdschema gekoppeld zal worden aan zijn rentree' en dat er nog geen datum is voor zijn knieoperatie, maar gezien de aard van zijn blessure mist hij waarschijnlijk de rest van het seizoen', schrijft The Athletic. Het Engelse medium weet dat Liverpool 'woedend' is dat de charge van Everton-doelman Jordan Pickford, die Van Dijk blesseerde, onbestraft is gebleven.

Mocht het geschetste scenario van The Athletic kloppen, dan komt de grootste nachtmerrie van Liverpool, Van Dijk én Oranje-bondscoach Frank de Boer uit. Het Nederlands elftal begint volgend jaar juni aan het EK en zou dan in het slechtste geval geen beroep kunnen doen op Van Dijk. Andere media in Engeland, waaronder The Times sluiten ook niet uit dat het einde seizoen is voor Van Dijk. 

Memphis Depay liep eind vorig jaar een vergelijkbare blessure op, maar herstelde wonderbaarlijk snel en leek het EK te gaan halen. Het toernooi werd door de coronacrisis echter met een jaar verplaatst.