VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, Götze en PSV-uitblinker present

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, Götze en PSV-uitblinker present

19-10-2020 10:00
83

Ajax leeft als hofleverancier van VP's Elftal van de Week toe naar de Champions League-kraker tegen Liverpool. De Amsterdammers vaardigen na de 5-1 zege op sc Heerenveen drie spelers af. Ook PSV en FC Twente doen het met elk twee spelers goed.

Sergio Padt (FC Groningen)
De keuze had ook op RKC-doelman Kostas Lamprou kunnen vallen, maar Padt trekt nipt aan het langste eind. De spelers van FC Utrecht zullen vannacht nog weleens wakker zijn geschrokken van de Groningen-octopus.

Ridgeciano Haps (Feyenoord)
Als hij fit blijft, is Haps één van de betere linksbacks in de Eredivisie. Dat liet hij zondag weer zien tegen Sparta. Feyenoord won niet, maar door zijn goal pakten de Rotterdammers wel een punt in de Rotterdamse derby.

Bart Vriends (Sparta)
Dat Feyenoord niet eens ontevreden was met een punt tegen Sparta, mag op het conto van onder meer Vriends worden geschreven. Het stond verdedigend als een huis bij de Spartanen en de Slimste Mens-deelnemer blonk uit.

Jayden Oosterwolde (FC Twente)
Stond verdedigend zijn mannetje, zorgde voor aanvallende dreiging en tekende tijdens Willem II - FC Twente voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De vleugelverdediger is de grote ontdekking in Enschede.

Davy Klaassen (Ajax)
Alsof hij nooit is weggeweest: Klaassen maakte zondag een goede indruk bij zijn Eredivisie-rentree. Als klap op de vuurpijl ramde hij na de wissel van Dusan Tadic een penalty binnen.

Mohammed Kudus (Ajax)
Weer liet Kudus zien dat hij een speciale voetballer is. De middenvelder heeft een magneet aan zijn voeten en maakt vrijwel geen fouten. Aanstaande woensdag mag hij het in de Champions League laten zien tegen Liverpool.

Cody Gakpo (PSV)
Het vermogen van Gakpo om uit het niets te scoren, is goud waard voor PSV. De 21-jarige Eindhovenaar is één van de meest in het oog springende PSV'ers van de eerste vijf Eredivisie-speelronden.

Mario Götze (PSV)
Precies acht minuten en vier seconden had Götze nodig voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De 28-jarige 'Weltmeister' speelde ook daarna een prima wedstrijd, was niet te beroerd om mee te verdedigen en werd na dik een uur gewisseld.

Dusan Tadic (Ajax)
De klassenoudste van Ajax gaf tegen Heerenveen het goede voorbeeld. Zijn schitterende openingstreffer was de opmaat naar een comfortabele overwinning in de Johan Cruijff Arena.

Danilo Pereira (FC Twente)
Twente is de verrassing van het prille Eredivisie-seizoen en dat heeft de club mede te danken aan Danilo Pereira. Tegen Willem II tekende de Braziliaanse aanvaller voor zijn derde en vierde treffer. Bovendien staat hij al op drie assists.

Armando Broja (Vitesse)
Bekroonde zijn basisdebuut namens Vitesse met twee goals en had daar twee kansen voor nodig. De doelgerichte huurling van Chelsea gaat het Oussama Darfalou heel lastig maken in de strijd om een basisplek.