'Ihattaren moet aan z'n oor getrokken worden: vriend, nu heel gauw normaal doen'

'Ihattaren moet aan z'n oor getrokken worden: vriend, nu heel gauw normaal doen'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 23:41zo 18-10-2020 om 23:41

Het is aanhaken of afhaken, zegt Ibrahim Afellay over Mohamed Ihattaren, die in een lastig parket zit bij PSV. De aanvallende middenvelder is het grootste talent van de club, maar zit op de bank. 

"De afgelopen weken is heel Nederland over die jongen gevallen", zegt Afellay bij Studio Voetbal over Ihattaren. "Er is veel op hem afgekomen. We moeten niet vergeten dat hij pas achttien jaar is, z'n vader verloren is en een nieuwe status heeft gekregen. Die status is hem ook aangepraat. Terecht, want het is een groot talent. Daar komen bepaalde verwachtingen bij kijken en daar moet je mee omgaan. Bij jonge jongens zie je dat ze daar veel moeite mee hebben. Ik hoop dat hij de handschoen oppakt. Hij moet keihard werken en het gras uit de grond lopen."

Ihattaren kreeg in de jeugd regelmatig het verwijt dat hij niet gedisciplineerd genoeg was. Ook was er kritiek op zijn gewicht. "Het is in potentie de beste speler die PSV heeft. Zijn omgeving hierin is cruciaal. Hij moet mensen om hem heen hebben die hem aan z'n oor trekken en zeggen: hey luister, grote vriend. Nu ga je heel gauw normaal doen. Hij heeft broers en die zullen dat ongetwijfeld tegen hem zeggen", zegt Afellay.

"Het is een speler van de buitencategorie. Die verdienen wat meer tijd en krediet dan een normale speler, om het zo maar te zeggen. Het is aan hem", vervolgt hij. "Er is genoeg gezegd en geschreven over hem. Hij weet dat hij me altijd kan bellen. Als ik kan helpen, graag, maar ik ga mezelf niet opdringen. Er zijn genoeg mensen die aan hem trekken."

Afellay hoopt dat Ihattaren weer op het juiste spoor terecht komt. "Mijn voetbalhart huilt als je dit soort dingen ziet. Hij bezet alle facetten van het voetbal, heeft een mooi contract getekend. Dat moet je nog meer motiveren om er nog meer uit te halen. Sommige mensen hebben geen mooie carrière omdat ze zware blessures oplopen, maar hij is gezegend en gezond. Hij zal nu nog meer aan de bak moeten. Dit is alleen maar goed voor hem. Het is nu aanhaken of afhaken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws