Het is een heel slimme zet van Ajax geweest om zo'n speler te halen

"Het is een heel slimme zet van Ajax geweest om zo'n speler te halen"

19-10-2020 00:15
40

Davy Klaassen is een aanwinst voor Ajax, oordelen Kenneth Perez en Ronald de Boer bij FOX Sports. Ook het functioneren van Edson Álvarez wordt besproken.

Klaassen maakte zondag tegen sc Heerenveen (5-1) na drie jaar zijn rentree voor Ajax. "Het is een speler die weet waar het om gaat, een jager als ze de bal niet hebben. Het is een heel slimme zet van Ajax geweest om zo'n speler te halen. Hij weet wat je moet doen bij Ajax, hij is er ook op gegroeid", zegt De Boer bij Dit Was Het Weekend.

Dat Klaassen weinig aanpassingstijd nodig heeft, verbaast Perez niet. In het verleden werden aanwinsten eerst in Jong Ajax gestald zodat ze konden wennen. Dat gebeurt steeds minder. "Het is vaak interessantdoenerij, alsof Ajax voetbal 2.0 speelt. Dat is niet zo. Antony komt uit Brazilië en speelt ook gewoon easy mee."

"Hij geeft rust, versnelt het spel en weet wanneer hij de bal bij zich moet houden of moet tikken. Hij raakt ook bijna nooit de bal kwijt en heeft ook nog de agressie. Nu is het een ervaren rot. Het is een beetje als toen Daley Blind terug werd gehaald. Ze hebben nu weer zo'n speler die gepokt en gemazeld is", zegt De Boer over Klaassen.

Álvarez
Perez vindt Álvarez niet geschikt voor het middenveld van Ajax. "Ten Hag brengt Álvarez vaak omdat hij controle wil, maar er is totaal geen controle. Hij is super onzeker aan de bal en loopt te pas en te onpas de zestienmeter van de tegenstander in. Je kunt het hem ook niet kwalijk nemen, want het is eigenlijk een centrale verdediger. Die kans heeft hij nooit echt gekregen."