'Absurde situatie' bij Feyenoord: 'Ajax, PSV en AZ kunnen alles doen, wij niet'

'Absurde situatie' bij Feyenoord: 'Ajax, PSV en AZ kunnen alles doen, wij niet'

19-10-2020 07:00
53

Een 'absurde situatie' bij Feyenoord, aldus Frank Arnesen: omdat alleen de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie een topsportstatus hebben gekregen van de overheid, mag Feyenoord O21 niet meer gezamenlijk trainen.

Trainen mag slechts in groepjes van vier, terwijl tot minimaal midden november alle wedstrijden in de nieuwe O21-competitie van de KNVB uit het programma zijn gesloopt. Arnesen heeft vrijdag over de kwestie gesproken met Nico-Jan Hoogma, technisch directeur bij de KNVB.

"We hebben verzocht of we volledig afgezonderd van anderen, op een complex dat verder hermetisch is afgesloten, mochten trainen", aldus de technisch directeur van Feyenoord in De Telegraaf. "Want het is een rare situatie. De topclubs Ajax, PSV en AZ kunnen wel alles doen met hun talenten, wij dus niet. We hebben te maken met fullprofs. Ik heb gevraagd of het niet mogelijk is om als professionals te kunnen trainen."

Arnesen kreeg te horen dat er geen uitzondering mogelijk is. "Het is niet eens de KNVB die het verbiedt. De bond heeft het namelijk voorgelegd bij de GGD, maar die stelt dat er geen uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Alleen de genoemde categorieën mogen trainen en spelen."

Het versterkte Feyenoord O21 beleefde sowieso een valse seizoenstart door een aantal positief geteste spelers. "In de competitie van het team zitten in totaal acht ploegen. Sommigen hebben al zes wedstrijden gespeeld en Feyenoord onder 21 pas drie! Het is een absurde situatie. In januari komt een kampioenspoule, maar zo kan het team van Feyenoord niet eens de wedstrijden meer inhalen. We liggen een maand stil nu."