Götze verrast PSV-spelers bij debuut: 'Die had Malen duidelijk niet verwacht'

Götze verrast PSV-spelers bij debuut: 'Die had Malen duidelijk niet verwacht'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 07:20ma 19-10-2020 om 07:20

Immanuel Pherai heeft genoten van Mario Götze tijdens PEC Zwolle - PSV. Dat de 28-jarige Duitser in zijn hoofd nog absolute top is, bewees hij volgens de Nederlandse huurling van Borussia Dortmund een paar keer.

"Ik heb een jaar met hem gespeeld en getraind", vertelt Pherai bij FOX Sports. "Vandaag (zondag, red.) had hij dingen, die waren zó herkenbaar voor mij. Na rust bijvoorbeeld speelde hij een keer een bal in één handeling door naar Donyell Malen. Die had dat duidelijk niet verwacht. Terwijl ik op dat moment in het veld al wist dat zoiets zou gaan gebeuren, want bij Borussia Dortmund gaf Götze dergelijke ballen ook altijd."

PSV-trainer Roger Schmidt is blij met Götze, die er direct stond op de trainingen. "Het enige wat hij nodig heeft is wedstrijdritme. Dus, ja, daarom startte Mario", aldus Schmidt, die Götze liet beginnen als 'halve tien' aan de rechterkant. "Ik denk dat hij zo ook de meeste invloed kan hebben op ons spel. Het is een positie die hij bij Dortmund had toen ze kampioen werden onder Jürgen Klopp."

Götze heeft de status om PSV op sleeptouw te nemen, weet Schmidt. "Maar ik ga hem nu niet vragen om het woord te nemen in de kleedkamer of zo. Ik wil hem daar nu niet mee belasten. Hij is een normale jongen, een echte teamspeler. Laten we zorgen dat hij zich nu vol kan concentreren op het voetbal zelf."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws