KNVB werkt samen met België en Duitsland en wil WK van 2027 binnenhalen

KNVB werkt samen met België en Duitsland en wil WK van 2027 binnenhalen

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 08:25ma 19-10-2020 om 08:25

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 08:26ma 19-10-2020 om 08:26

Nederland gaat samen met België en Duitsland een gooi doen naar het WK voor vrouwen van 2027, zo maakt de KNVB bekend. De drie landen hebben hun intenties al duidelijk gemaakt bij de FIFA en UEFA.

Het is de bedoeling dat Nederland, België en Duitsland nog voor het einde van dit jaar afspraken maken over de organisatie. Dat wordt vervolgens vastgelegd in een convenant, geeft de KNVB aan. Het is nog niet duidelijk wanneer het bidboek bij de FIFA moet worden ingeleverd en wanneer bekend wordt wie het toernooi mag organiseren.

"Het vrouwenvoetbal staat traditioneel bekend om haar sterke community-gevoel, waarbij alle betrokkenen oog hebben voor het grotere geheel, namelijk het verder brengen van de sport", verkondigen Peter Bossaert (secretaris-generaal RBFA), Heike Ullrich (plv. secretaris-generaal DFB) en Gijs de Jong (secretaris-generaal KNVB) in een gezamenlijk statement. "Zowel op als buiten het veld. Dat wij dit project als drie voetbalconcurrenten, en tevens goede buren, gezamenlijk oppakken, sluit heel mooi aan bij dit gedachtegoed."

De drie landen hebben er vertrouwen in dat ze het WK van 2027 binnen kunnen halen. "Het vrouwenvoetbal in onze landen bevindt zich weliswaar in andere fases van ontwikkeling, maar we delen aspiratie om met de organisatie van dit WK de sport nationaal én mondiaal een impuls te geven. We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork, echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten", wordt er afgesloten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws