'Fraser geeft visitekaartje af in Kuip en hoopt gooi te doen naar trainerspositie'

'Fraser geeft visitekaartje af in Kuip en hoopt gooi te doen naar trainerspositie'

19-10-2020 08:43 Laatste update: 09:03
58

Henk Fraser hield het Feyenoord van Dick Advocaat afgelopen zondag op een gelijkspel in De Kuip. De Sparta-trainer stelt zich hierdoor kandidaat voor de trainersfunctie in De Kuip, mocht Advocaat er na dit jaar een punt achter zetten. Dat stelt De Telegraaf.

Fraser verruilde de 4-4-2-formatie van Sparta in voor een 5-3-2-formatie, waardoor de aanvallers van Feyenoord nauwelijks gevaarlijk werden. Advocaat gaf zijn collega na de wedstrijd de complimenten voor deze tactische ingeving. 

Fraser is inmiddels zes jaar hoofdcoach: na periodes bij ADO Den Haag en Vitesse is Sparta zijn derde club. De Telegraaf weet dat Fraser het verlangen heeft om ooit coach te worden bij Feyenoord, waar hij in het verleden als speler al actief was. 'Diep van binnen is er een stille wens om op een dag hoofdtrainer in De Kuip te worden', zo stelt de krant.

De oefenmeester ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Sparta, maar in zijn contract is een clausule opgenomen waardoor hij na dit seizoen zou kunnen vertrekken. Er moet wel een afkoopsom worden betaald voor Fraser, maar volgens ingewijden is dat bedrag door de top-vijf in Nederland simpel op te hoesten.