Van Hooijdonk neemt zijn woorden terug: 'Bleek toch een incident van Feyenoord'

Van Hooijdonk neemt zijn woorden terug: 'Bleek toch een incident van Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 11:37ma 19-10-2020 om 11:37

Pierre van Hooijdonk is zondagavond bij Studio Voetbal teruggekomen op de uitspraken die hij voor het weekend deed. Na de laatste speelronde voor de interlandbreak concludeerde hij dat Feyenoord 'verder was' dan Ajax, maar na zondagmiddag moest de oud-spits zichzelf corrigeren.

Van Hooijdonk schoof vrijdag aan bij FC Rijnmond, twee weken nadat Feyenoord met 1-4 had gewonnen bij Willem II en Ajax met 2-0 had verloren van FC Groningen. "Ik vind dat Feyenoord verder is dan Ajax. Het zit goed in elkaar. Zeker met spelers in topvorm, zoals Teixeira en Berghuis", liet hij toen weten. "Op basis van de dagkoers", verduidelijkte hij twee dagen daarna bij Studio Voetbal. "Maar die tweede helft in Tilburg blijkt toch een incident geweest te zijn."

Het spel van vedette Berghuis was mede debet aan de matige wedstrijd die Feyenoord zondag tegen Sparta speelde, vond Van Hooijdonk. "Die liep alleen maar in de as! Zijn beginsituatie is die positie aan de rechterkant. En van daaruit heeft hij een vrije rol. Maar als je daar (in de as, red.) begint, dan wordt het heel voorspelbaar. Sparta speelde met vijf verdedigers. Die hadden er echt geen enkele moeite mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws