Robben knipoogt: Als je hierheen was gekomen, had je niet op de bank gezeten

Robben knipoogt: "Als je hierheen was gekomen, had je niet op de bank gezeten"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 14:28ma 19-10-2020 om 14:28

Arjen Robben viel tijdens het openingsweekend van het Eredivisie-seizoen geblesseerd uit en liet daarna weten dat we 'nog niet van hem af waren'. De 96-voudig international zette die woorden kracht bij en maakte zondagmiddag zijn rentree tijdens FC Groningen-FC Utrecht.

Nadat hij geblesseerd raakte tegen PSV, besloot Robben direct de knop om te zetten, ondanks de scepsis van de buitenwereld. "Als mensen dat vinden, mogen ze dat zeggen", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. De meningen van mensen uit zijn omgeving neemt Robben wél ter harte. "Het is anders als mijn trainer (Danny Buijs, red.) of vrouw zegt: Ar, pak die schoenen lekker in, stop er lekker mee. Maar dat is niet gebeurd."

En dus kwam hij zondagmiddag weer binnen de lijnen tegen FC Utrecht. "Ik heb mooie berichten gehad en veel steun en ik had zelf de knop vrij snel om", aldus de 36-jarige linkspoot, die in aanloop naar zijn rentree geprobeerd had om niet té gefocust te zijn. "Bij mij is het altijd de volle honderd procent met alles, in trainingen, wedstrijden en de beleving naar een duel toe. Nu zoek ik af en toe een beetje meer ontspanning."

Zo trof hij collega Eljero Elia aan bij tegenstander FC Utrecht. In 2010 stonden de buitenspelers nog samen in de WK-finale, zondagmiddag vielen ze allebei in tijdens FC Groningen-FC Utrecht. "Ik zei tegen hem: als je hierheen was gekomen, had je niet op de bank gezeten", aldus Robben met een knipoog.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws