Analist De Jong: 'Ik hoorde dat Van de Beeks zaakwaarnemer al praat met Man U'

Analist De Jong: 'Ik hoorde dat Van de Beeks zaakwaarnemer al praat met Man U'

19-10-2020 15:30
80

Donny van de Beek viel zaterdagavond opnieuw buiten de basisopstelling van Manchester United. BeIN Sports-analist Nigel de Jong vraagt zich af hoe lang zijn landgenoot een bijrol bij The Mancunians zal accepteren.

Manchester United startte op St. James' Park met Fred en Scott McTominay als controlerend duo en Juan Mata, Bruno Fernandes en Daniel James daarvoor. Van de Beek viel een kwartier voor tijd in voor James. De Jong begrijpt dat Fernandes zaterdag de voorkeur kreeg boven Van de Beek. "Hij is geen holding midfielder, maar een box-to-box, een nummer 10. Fernandes is qua technische vaardigheden gewoon beter. Maar aan de andere kant: als je Van de Beek haalt, haal je hem niet alleen voor de toekomst. Hij moet eerst wennen... Nee, hij moet nu spelen."

Van de Beek zal zich niet neerleggen bij een reserverol, verwacht De Jong. "Je haalt hem niet voor de bank en ik denk dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is. Ik hoorde in de Nederlandse media dat zijn zaakwaarnemer (Guido Albers, red.) er ook niet blij mee is, dat hij al in gesprek is met Manchester United."

De van Ajax overgekomen middenvelder viel zaterdag in tijdens de slotfase, bij een 1-1 tussenstand. Manchester United liep vervolgens uit naar een 1-4 overwinning op The Magpies.

No Poll