'Ajax declasseerde Real Madrid, dat willen ze opnieuw doen tegen Liverpool'

'Ajax declasseerde Real Madrid, dat willen ze opnieuw doen tegen Liverpool'

19-10-2020 17:40
104

Ruud Gullit denkt dat Ajax blij is met de Champions League-wedstrijden tegen Liverpool. Hij kan zich nog een geweldige wedstrijd in Bernabéu tegen Real Madrid herinneren en denkt dat de ploeg van Erik ten Hag dat opnieuw nastreeft.

Ajax heeft loodzwaar geloot in de Champions League (ook Atalanta Bergamo en FC Midtjylland zitten bij Ajax in de poule), maar Gullit denkt dat de Amsterdammers daar juist op hoopten. "Ajax was erg blij met de loting, omdat ze zich willen meten met de besten, dus voor hen is het een goede loting", zegt Gullit op de clubsite van Liverpool.

"Er staat een nieuw team omdat ze weer veel spelers verkocht hebben", zegt Gullit. "Ze houden ervan om tegen een team te spelen dat ook graag wil voetballen, want ze hebben moeite met tegenstanders die met veel man achter de bal staan en compact spelen. Ik weet nog dat Ajax tegen Real Madrid speelde en ze volledig declasseerden. Dat willen ze opnieuw doen tegen Liverpool."

Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen supporters welkom in Amsterdam. Gullit kan er maar niet aan wennen. "Liverpool-fans zijn over de hele wereld bekend, dus we hadden ze graag hier gehad in Amsterdam. Maar we moeten in een leeg stadion spelen. Ik kan er nog steeds niet aan wennen, een wedstrijd zonder publiek. Het is gewoon niet hetzelfde, je mist de vibe en energie van het publiek."