FC Volendam-aanvaller Doodeman levert vijf (!) assists af tegen Jong AZ

19-10-2020 23:12 Laatste update: 23:02
66

Een ongekend productieve Nick Doodeman heeft FC Volendam maandag langs Jong AZ geloodst. De ploeg van Wim Jonk won met 2-6, Doodeman leverde vijf (!) assists af.

Jong AZ - FC Volendam 2-6
Doodeman kreeg afgelopen vrijdag tegen Jong PSV een kwartier van Jonk en wist daarin al drie assists te geven. Tegen Jong AZ had de aanvaller het opnieuw op z'n heupen. Alleen Marco Tol, die de 0-1 maakte, werd niet bediend door Doodeman.

De goals van Francesco Antonucci, Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri, Derry John Murkin en Samuele Mulattieri werden voorbereid door Doodeman. Doodeman is bezig aan een ongekende reeks voor Volendam en heeft in de laatste 106 minuten acht assists gegeven.

Door de ruime zege klimt Volendam op de ranglijst, de club staat nu zevende met twaalf punten.

Roda JC - Telstar 1-1
Een teleurstellende wedstrijd tussen Roda en Telstar is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. De club uit Velsen-Zuid moesten het doen zonder Mister Telstar Frank Korpershoek, die in de vorige wedstrijd tegen TOP Oss geblesseerd raakte.

Pas in de tweede helft werd er gescoord, na een slaapverwekkende eerste helft. Erik Falkenburg zette Roda na ruim vijftig minuten op voorsprong. Die treffer leek genoeg voor de zege, maar Telstar knokte zich in de slotfase terug. Welat Cagro bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 1-1. Dat deed hij vanaf de stip.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-2
Jong Ajax heeft voor de tweede keer op rij een overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mitchell van der Gaag versloeg op De Toekomst Jong FC Utrecht: 3-2.

Jong Utrecht trad met een versterkt elftal aan, maar dat leverde geen zege op. Maarten Paes stond op doel en verder kon trainer René Hake ook een beroep doen op Davy van den Berg, Giovanni Troupée, Othmane Boussaid en Daniel Arzani.

Pas in de tweede helft barstte het duel los. De ingevallen Sontje Hansen zorgde na een vuur de voorsprong voor Jong Ajax en ook Terrence Douglas (zijn eerste profgoal) scoorde. Jong Utrecht leek lamgeslagen, maar knokte zich via Jeredy Hilterman toch weer terug in de wedstrijd. Brian Brobbey maakte zijn vijfde goal van het seizoen en zorgde voor 3-1, waarna Hilterman de eindstand bepaalde op 3-2.

Jong Ajax, dat dramatisch aan het seizoen begon, staat nu op twaalf punten.

Helmond Sport - De Graafschap 1-2
De Graafschap heeft na een zeer moeizame wedstrijd drie punten gepakt op bezoek bij Helmond Sport. De formatie van trainer Mike Snoei wist tien minuten voor tijd, via Jonathan Opoku, een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Het kostte De Superboeren veel moeite, maar op bezoek in Helmond werden er dan toch drie punten gepakt.

Het leek een simpele wedstrijd te worden voor De Graafschap, toen Toine van Huizen al na drie minuten de openingstreffer maakte. Niets bleek echter minder waar: het spel werd wat moeizamer en na een kwartier spelen stond de gelijkmaker alweer op het scorebord: Lance Duijvestijn wist De Graafschap-keeper Rody de Boer te verschalken.

De uitploeg had in de tweede helft vervolgens het overwicht, maar wist dat niet in de score uit te drukken. De drie punten gingen echter toch mee terug naar Doetinchem: Opoku tikte de winnende treffer achter Helmond-keeper Stijn van Gassel. Door de overwinning komt De Graafschap op een vierde plaats te staan in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren behaalden zestien punten uit zeven wedstrijden.