Go Ahead-talent tekent nieuw contract: 'Werd gelijk zó zenuwachtig'

Go Ahead-talent tekent nieuw contract: 'Werd gelijk zó zenuwachtig'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 19:59ma 19-10-2020 om 19:59

Julliani Eersteling (18) heeft een contract tot medio 2023 getekend bij Go Ahead Eagles. De verdediger van het O21-elftal bonkte vorig seizoen al op de deur en ziet zijn prestaties beloond worden met een nieuw contract.

Dat maakt Go Ahead via officiële kanalen bekend. "Natuurlijk hoopte ik op een dergelijk scenario, maar in eerste instantie was het vooral mijn doel om het normale proces te doorlopen bij Go Ahead Eagles O21", geeft Eersteling aan in een eerste reactie. "Maar mede door een aantal blessuregevallen kreeg ik de kans om mezelf al in de voorbereiding op het huidige seizoen te laten zien bij de eerste selectie."

De verdediger maakte op 11 september 2020 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Go Ahead. "Mijn debuut had ik eigenlijk helemaal niet zien aankomen. Mijn voordeel is misschien wel geweest dat onze selectie op dat moment nog niet zo groot was als nu. Ik werd gelijk zó zenuwachtig, dat ik het door mijn hele lichaam voelde. Maar eenmaal op het veld ging de knop gelijk voor de volle honderd procent om."

Technisch directeur Paul Bosvelt is tevreden over de ontwikkeling van Eersteling. "Julliani is één van de spelers die vanuit Go Ahead Eagles Onder-21 mee heeft getraind tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen. Ondanks zijn jonge leeftijd maakte hij vanaf het begin een goede en stabiele indruk. Mede ingegeven door een aantal blessures binnen de selectie heeft hij ook al zijn basisdebuut gemaakt en dat deed hij meer dan verdienstelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws