Kritiek op Feyenoord-captain Berghuis: Zijn gezicht spreekt vaak boekdelen

Kritiek op Feyenoord-captain Berghuis: "Zijn gezicht spreekt vaak boekdelen"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 22:40ma 19-10-2020 om 22:40

Voormalig Feyenoord-doelman Joop Hiele uit kritiek op Steven Berghuis, die zich meer moet laten gelden, vindt hij. Berghuis scoorde zes keer en gaf twee assists in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden, maar toch moet het volgens Hiele beter.

Tegen Sparta (1-1) gaf Berghuis niet thuis, vindt Hiele. "Hij is nog nooit opgestaan als de leider", zegt hij bij FC Rijnmond. "Zijn commentaar na de wedstrijd is altijd goed. Maar in het veld zie ik het niet terug. Zijn gezicht spreekt vaak boekdelen. Als het niet loopt moet je in je kracht voetballen, alleen maar doen waar je goed in bent. Soms nam hij vrije trappen waar hij ze door een rechtspoot had moeten laten nemen. Zeker omdat er nog geen vrije trap of hoekschop was aangekomen."

Sparta wist Feyenoord vrij eenvoudig op afstand te houden. Dat verbaast Hiele niet. "Gisteren versnelde de wedstrijd pas als een centrale verdediger in dribbelde en het middenveld inkwam. Dat gebeurde veel te weinig. Je kan met twee backs spelen die heel hoog staan, maar als ze niet bereikbaar zijn kan Sparta dat heel goed verdedigen", zegt Hiele.

"Dat was ook de bedoeling van Sparta. Dan moet je de bal goed rondspelen. "In de wedstrijd tegen Willem ll speelde Feyenoord in fases erg goed. Maar Willem ll heeft wel altijd de intentie om te voetballen. Sparta en Twente hadden dat veel minder, die kwamen alleen maar met het idee om resultaat te halen."

Ook commentator Emile Schelvis is kritisch op Berghuis. "Dan blijft er nog altijd de factor Berghuis. "Hij heeft, laten we het zachtjes uitdrukken, iets meer kwaliteit dan de gemiddelde voetballer die gisteren op het veld stond. Dan kijk ik naar hem, ook met zijn periode bij Oranje in het achterhoofd, en dan zie ik daar niks van afstralen. Sterker nog, ik zie twee schotpogingen en twee vrije trappen die minimaal één doelpunt hadden moeten opleveren. Dat had beter gemoeten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws