'Liefst acht besmettingen in A-selectie AZ: onder meer Boadu mist duel met Napoli'

'Liefst acht besmettingen in A-selectie AZ: onder meer Boadu mist duel met Napoli'

20-10-2020 14:06 Laatste update: 14:26
119

AZ meldde dinsdagochtend nieuwe besmettingen in de spelersgroep. Het lijkt erop dat spits Myron Boadu één van de nieuw besmette spelers is binnen de selectie van trainer Arne Slot. 

Dat melden het Noordhollands Dagblad en de NOS. Volgens de NOS betreft het in totaal liefst acht spelers uit de A-selectie van Slot. Boadu ontbrak dinsdagsochtend op de laatste training voordat AZ woensdag per vliegtuig naar Napels vertrekt. Bronnen binnen de club bevestigen dat de aanvalsleider van AZ één van de spelers is die deze week positief testte op het coronavirus, weet het NHD.

Naast Boadu schijnt ook de Noorse middenvelder Hakon Evjen besmet te zijn. Ook hij trainde dinsdagochtend niet mee met de selectie. Verder lijken Jordy Clasie, Ferdy Druijf en Timo Letschert het duel met Napoli aan zich voorbij te moeten laten gaan. Laatstgenoemden konden afgelopen weekend al niet meespelen in het competitieduel tegen VVV-Venlo (2-2).

AZ doet vanwege de privacy geen mededelingen over de besmettingen. De club erkent op de eigen site dat er nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld binnen de spelersgroep en dat AZ 'bezig is met een inventarisatie van de omvang van de besmettingen'. Of het duel met Napoli überhaupt kan doorgaan, is nog onzeker.