Tegenvaller voor Ajax, AZ, Feyenoord en PSV: UEFA verlaagt prijzengeld Europa

Tegenvaller voor Ajax, AZ, Feyenoord en PSV: UEFA verlaagt prijzengeld Europa

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 14:43di 20-10-2020 om 14:43

De UEFA verlaagt het prijzengeld voor de Champions League en de Europa League voor de komende vijf seizoenen. De Europese voetbalbond ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis, zo meldt The Times.

Volgens de Britse krant zou de UEFA aan de clubs hebben laten weten dat het 514 miljoen pond (omgerekend 563 miljoen euro) misloopt aan televisie- en sponsorinkomsten. De Champions League en Europa League werden in augustus in afgeslankte vorm en op neutraal terrein afgemaakt. Zo was publiek niet welkom en ging de knock-outfase over één in plaats van twee duels.

In de prognose van vorig seizoen was 2,5 miljard gereserveerd voor de Europese deelnemers, waarvan 1,95 miljard voor de 32 teams in de groepsfase van de Champions League. Alle clubs moeten nu echter vier procent van het tv- en sponsorgeld inleveren voor de komende jaren.

The Times rekent voor dat Manchester City afgelopen seizoen 96,2 miljoen euro verdiende in de Champions League. The Citizens ontvangen nu 3,8 miljoen minder en houden 92,4 miljoen over. Ook de Nederlandse deelnemers aan de Europese competities, dit seizoen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, worden geraakt door de maatregelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws