'Özil ontbreekt ook op PL-lijst en heeft laatste duel gespeeld voor Arsenal'

'Özil ontbreekt ook op PL-lijst en heeft laatste duel gespeeld voor Arsenal'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 14:56di 20-10-2020 om 14:56

Mesut Özil is tot persona non grata verworden bij Arsenal. De 32-jarige spelmaker is door The Gunners niet ingeschreven voor de Premier League, waarmee hij zijn laatste wedstrijd voor de club al lijkt te hebben gespeeld. Dat meldt ESPN.

Özil komt al maanden niet meer voor in de plannen van manager Mikel Arteta. Hij kwam in maart voor het laatst in actie voor Arsenal in een duel met West Ham United. Eerder werd de 92-voudig Duits international al niet ingeschreven voor de Europa League. Daarmee kan hij in ieder geval tot januari in geen enkele competitie uitkomen voor de Londenaren.

De oud-speler van Real Madrid is een blok aan het been voor Arsenal. Hoewel hij nauwelijks in actie komt, verdient hij nog wel een topsalaris in het Emirates Stadium. Sinds Özil in 2018 een nieuw contract tekende, is hij de bestbetaalde speler in de selectie. Sinds zijn laatste wedstrijd heeft de Duitser zo'n twaalf miljoen euro verdiend. Daarnaast had hij volgens The Athletic recht op een lucratieve bonus van 8,8 miljoen euro.

Özil en Arsenal zitten nog tot volgende zomer aan elkaar vast. Dan loopt de aanvallende middenvelder uit zijn contract. Overigens zit Sokratis Papastathopoulos in hetzelfde schuitje: ook hij staat niet op de Premier League-lijst van de club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws