Ten Hag: 'Ajax gaat moedig spelen tegen beste ploeg ter wereld Liverpool'

Ten Hag: 'Ajax gaat moedig spelen tegen beste ploeg ter wereld Liverpool'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 15:44di 20-10-2020 om 15:44

Erik ten Hag kijkt uit naar de krachtmeting van Ajax met Liverpool, volgens hem de beste ploeg ter wereld. Volgens de trainer van de Amsterdammers doet het ontbreken van onder meer Virgil van Dijk niets aan die status af.

"Iedere groep heeft uitdagingen nodig. Liverpool is een mooi affiche, dat is een uitdaging. Voor mij is het de beste ploeg ter wereld. Als je het ene jaar de Champions League wint en het andere jaar de Premier League... Ja, dan toon je aan dat je de beste ploeg van de wereld bent", vertelde Ten Hag op de persconferentie, daags voor de Champions League-wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Liverpool moet het wel stellen zonder steunpilaren als Alisson Becker, Van Dijk en mogelijk ook Thiago Alcántara. "Ze hebben een goede selectie, ze kunnen tegenvallers opvangen. Dat zullen ze ook doen", stelt Ten Hag. "Het is geen ander Liverpool. Ze spelen altijd hetzelfde, hun principes zijn erin gehamerd. Dan kan je de poppetjes verwisselen, maar de principes blijven hetzelfde. Het is alleen het verschil dat het poppetje A van kwaliteit verschilt met poppetje B. Het is zo: als mensen als Van Dijk wegvallen, daar wordt de ploeg niet beter van."

Ten Hag denkt dat Ajax op de goede weg is na de 5-1 zege op sc Heerenveen. "Ik denk dat we goed op weg zijn, de principes er aardig in hebben gekregen. De ploeg staat aardig. We gaan moedig spelen, met zelfvertrouwen", verzekert de coach. "De sfeer in de ploeg is uitstekend."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws