Kramer op de AZ-bank: Dat voelde heel dubbel allemaal en dan ga je je ergeren

Kramer op de AZ-bank: "Dat voelde heel dubbel allemaal en dan ga je je ergeren"

20-10-2020 17:37
19

Joris Kramer hoopte door te breken bij AZ, maar koos eieren voor z'n geld en vertrok op huurbasis naar SC Cambuur. De verdediger kreeg steeds meer concurrentie in Alkmaar. Hij vertelt erover in gesprek met het Friesch Dagblad.

Kramer (24) liep al een aantal jaren rond in Alkmaar, maar een doorbraak bleef uit. "Spelen in de top. Dat blijft het", zegt hij. "Maar ik heb een seizoen nodig waarin ik me kan laten zien."

Kramer raakte in zijn debuutwedstrijd voor AZ, op 18 augustus 2019 tegen FC Groningen, een liesblessure op. Hij lag er twee maanden uit. "Ik had eindelijk mijn kans gekregen en toen gebeurde me dat."

Zijn perspectief werd er daarna niet beter op. "Op een gegeven moment voel je dat je lekker traint en wordt er tegen je gezegd dat je kans wel komt en dat je geduldig moet blijven." Maar die kans kwam niet, trainer Arne Slot koos volgens Kramer voor spelers met meer ervaring. "Maar hoe doe je ervaring op als jonge onervaren speler? Door minuten te maken. Dus dat voelde heel dubbel allemaal en dan ga je je ergeren."

"Ook mentaal gezien wordt het dan een dingetje. In de zomer werd Timo Letschert gehaald voor de achterhoede, maar daarvoor had ik al besloten dat het voor mij beter was om ergens anders naartoe te gaan. Het is Cambuur geworden en ik ben hier gekomen om een plek in de basis te verdienen. Ik heb al genoeg op de bank gezeten."