Juventus dankt Morata bij start Champions League, Club Brugge wint in 94e minuut

20-10-2020 20:48 Laatste update: 20:54
24

Juventus is met een overwinning begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Dinamo Kiev, dat AZ uitschakelde in de voorronde, was voor eigen publiek een maatje te klein en verloor met 0-2. Club Brugge wint op de valreep bij Zenit Sint-Petersburg.

Dinamo Kiev - Juventus 0-2
Juventus-trainer Andrea Pirlo begon tegen Kiev opnieuw zonder Paulo Dybala. Dat kwam hem de afgelopen weken op kritiek te staan, maar hij hield er in de Champions League aan vast. Het jonge talent Dejan Kulusevski kreeg wel een kans in de basis. Cristiano Ronaldo ontbrak vanwege een positieve coronatest.

Ook zonder Ronaldo ging het Juventus goed af, al bleef Kiev relatief eenvoudig overeind. Federico Chiesa zag een grote kans na twaalf minuten worden gekeerd door doelman Georgi Buschchan en even later kopte Giorgio Chiellini maar net naast. De veteraan moest even later noodgedwongen worden gewisseld en is een vraagteken voor de wedstrijd tegen FC Barcelona van aankomende week.

Een minuut na rust sloeg Juventus toe. Alvaro Morata opende het dertigste Champions League-seizoen met een doelpunt in minuut 46. Hij profiteerde van slecht wegwerken van Buschchan. Ondanks dat Kiev duidelijk de mindere partij was, maakten de Oekraïners wel nog kans. Maar vlak voor tijd maakte Juventus daar een einde aan. Op aangeven van Juan Cuadrado kopte Morata zijn tweede treffer van de avond binnen.

Zenit Sint-Petersburg - Club Brugge 1-2
Club Brugge heeft op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg een knappe overwinning geboekt. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd bezorgde Charles de Ketelaere zijn ploeg de overwinning, op aangeven van Ruud Vormer. Ook Noa Lang was erbij betrokken.

Na een reis van ruim 2500 kilometer begon ook voor Lang het Champions League-seizoen. Hij startte echter op de bank. Krepin Diatta kreeg van trainer Philippe Clement. Aanvoerder Vormer begon uiteraard wel in de basis.

De Nederlander leidde vlak voor rust de grootste kans voor Club Brugge in, maar Hans Vanaken profiteerde daar niet van. Zijn kopbal werd gepareerd. Na rust scoorde Emmanuel Dennis wel voor de Belgen: 0-1. Maar Zenit gaf niet op en kwam via een gelukje op gelijke hoogte. Dejan Lovren zag zijn schot vanaf een meter of 30 via doelman Ethan Horvath in het doel belanden.

Alles wees op een gelijkspel in Sint-Petersburg, maar Club Brugge won in de slotseconde van de wedstrijd alsnog. Lang gaf de bal aan Vanaken, die Vormer bediende en de Nederlander gaf weer voor op de jonge Charles de Ketelaere. Daarna floot de scheidsrechter af.